Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna www.pzwscania.fora.pl
wedkarstwo
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sandacz w śmietanie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna -> FAQ / Kuchnia i ryba
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
administrator
Administrator



Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 23:00, 24 Mar 2011    Temat postu: Sandacz w śmietanie

Jeśli ktoś uwielbia ryby i uwielbia też lina w śmietanie, to polecam kolejny przepis rybny na sandacza w śmietanie:

-60dkg filetu z sandacza,
-4 cebule,
- pieprz, sól, bazylia, zioła prowansalskie,
- jajko,
-mąka do panierowania.
-śmietana słodka ok. 500ml

Przygotowanie:

Na małym ogniu smażymy sandacza panierując w mące, w jajku i ponownie w mące. Gdy uzyska złocisty kolor przekładamy rybę do misy. Smażymy cebulę w krążki aż wstępnie zmięknie i się zarumieni. Cebulę układamy na usmażone sandacze i zalewamy całość śmietaną najlepiej słodką około 500ml. Całość dusimy w piekarniku około 20 minut.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna -> FAQ / Kuchnia i ryba Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin