administrator
Administrator
Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 23:06, 24 Mar 2011 Temat postu: Ryba z grilla |
|
|
Składniki:
1-2 kg świeżej ryby (karp, pstrąg, makrela),
4 łyżki oliwy,
2 łyżki soku z cytryny,
pieprz,
1 łyżka ziół (koperek, tymianek, estragon)
Sposób przygotowania:
Rybę oczyścić z wnętrzności i łusek, umyć, osuszyć a następnie naciąć w kilku miejscach (najszerszych). Z pozostałych składników przygotować marynatę. Oczyszczoną i ponacinaną rybę zanurzyć w marynacie na 1 godzinę. Następnie ułożyć rybę na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Piec (na grillu) około 30 minut. W trakcie pieczenia rybę obracać, smarować masłem i marynatą. Podawać np. z surówką z pora.
Post został pochwalony 0 razy
|
|